keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Kukkahuivit - платки #2

Käväisin pari viikkoa sitten Pietarissa ja sain synttärilahjaksi yhden kukkahuivin lisää. Se on suurinta kokoa ja pohjaväriltään tummanvihreä. Se on myös ensimmäinen huivini, jossa on sinistä. Lähes aina kun olen huiviostoksilla, yksi valintaperusteistani on, että kyseisessä huivissa pitää olla "jotain uutta", oli se sitten väri tai kuvio.

Edellisessä huiveja käsittelevässä blogimerkinnässäni purnasin, miten paljon vaikeampaa huiveja oli löytää verrattuna 90-luvun loppuun, mutta nyt asiaan on tullut korjaus: Pavloposadnaja platotshnaja manufakturalla on Pietarissa peräti yhdeksän myyntipistettä! Itse asioin osoitteessa Nevski prospekt 87/2.

Kokoelmani käsittää nyt kuusitoista kukkahuivia. Suureksi ilokseni huomasin, etten ole yksin (tämänkään) keräilyvimmani suhteen, vaan meille huiveihin hurahtaneille on jopa ihan ikioma (venäjänkielinen) keskustelufoorumi. Löytöni kunniaksi sain vihdoinkin aikaiseksi kuvata kaikki huivini.

Ensimmäisen kukkahuivini ostin 1997 Katariinan palatsista ollessani kesäkielikurssilla.
Se on suurinta kokoa ja pohjaväriltään musta. Sen kuvio on melko epätyypillinen: keskellä on musta neliö, jota kukkaboordi kehystää. Huivit ovat nimittäin useimmiten kauttaaltaan kuvioituja, ja vaikka kuvioinnin painopiste olisikin reunoilla, keskelläkin on yleensä pieniä kuvioita. Päädyin valitsemaan juuri tämän huivin paitsi kuvion, myös värityksen perusteella. Vaikka sittemmin olen huomannut asian olevan toisin, sillä kerralla tuntui, että kaikissa huiveissa kukkien lehdet olivat myrkynvihreät; tämä oli ainoa näkemäni, jossa ne olivat sävyltään murretunvihreät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti